BunderbosKasteel – BSO

Kiekeboe Kinderopvang locatie BSO het BunderbosKasteel zit in hetzelfde gebouw als het kinderdagopvang het BunderbosKasteel.

Deze locatie biedt ruimte aan 38 kinderen van de volgende scholen:

  • Lindehof
  • Ichthus
  • Montessori
  • Wegwijzer
  • Damiaan

De BSO ruimte bestaat uit twee ruime lokalen. Het achterste lokaal wordt voornamelijk gebruikt om te eten en te drinken en om gezellig een spelletje te spelen. De andere ruimte wordt gebruikt voor knutselen, tekenen en bouwen, maar het is ook mogelijk dat de kinderen zich hier terug trekken met o.a. een boekje of strijkkralen. Beide lokalen zijn gezellig, huiselijk, maar ook overzichtelijk ingedeeld.
Via de hal van het kinderdagverblijf komen wij bij de buitenruimte. Het speelplein is alleen voor de BSO kinderen, de materialen en speeltoestellen zijn dus ook op de leeftijden van de kinderen aangepast. Ook is er een kleine kinderboerderij met herten, geiten, kippen en konijnen.
Wij vinden, als leiding van de BSO, buitenspelen en gezamenlijk activiteiten doen erg belangrijk. Wij zitten gezamenlijk aan tafel tijdens het eten en drinken en als wij naar buiten gaan verzamelen we eerst in de voetbalkooi voor een ren, tik of balspelletje. Ook de knutselactiviteiten worden niet vergeten.

Samen spelen, ontdekken, grenzen leren kennen, je gewaardeerd voelen, vriendschappen sluiten: dat is het leven van kinderen in de basisschoolleeftijd. Zeker oudere kinderen willen vanuit zichzelf de wereld verkennen en leren van nieuwe ervaringen. Daar sluit de buitenschoolse opvang van Kiekeboe Kinderopvang zoveel mogelijk bij aan.

De buitenschoolse opvang van Kiekeboe Kinderopvang is er voor kinderen van vier tot dertien jaar, na school, op vrije dagen en in vakanties. Het is een plek waar voor ieder kind wat te beleven is. De pedagogisch medewerkers plannen iedere dag verschillende activiteiten: sport en spel, knutselen, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes en workshops, van zwemles tot voetbaltraining. We stimuleren hen op alle ontwikkelingsgebieden, motorisch, emotioneel, creatief en intellectueel.
Maar kinderen kunnen ook lekker relaxen of in een boek kruipen. Want voorop staat dat buitenschoolse opvang voor kinderen vrije tijd moet zijn. Dat wil zeggen dat bijna alles mag en niets moet.

Buitenschoolse opvang van Kiekeboe Kinderopvang organiseert voor kinderen van 4 tot 13 jaar na school en in de vakanties talloze leuke activiteiten.

Die diversiteit zie je ook terug in de inrichting van de buitenschoolse opvang. Verschillende activiteiten hebben daar een eigen plekje van de knutseltafel en poppenhoek voor de kleintjes tot een hanghoek voor de groten om lekker te kletsen. Buitenschoolse opvang is tenslotte vrije tijd. Dat wil zeggen dat er veel kan, maar niets hoeft. Wij stimuleren kinderen om nieuwe dingen te ontdekken, maar laten ze vrij in hun keuze.
Bij Buitenschoolse opvang  gaan we iedere dag naar buiten, weer of geen weer. Gewoon lekker spelen in de tuin. Buitenschoolse opvang is een feestje voor de pedagogische medewerkers en de kinderen die in no-time voorbij is!

Bent u naar aanleiding van bovenstaande omschrijving geïnteresseerd geworden of wilt u de locatie eens rustig van binnen komen bekijken en eventueel onze pedagogisch medewerkers ontmoeten dan nodigen wij u van harte uit! Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een rondleiding kunt u contact opnemen met locatievertegenwoordiger van ’t Bunderboskasteel, Adri van Leeuwen op telefoonnummer 06-25456767

Graag tot ziens!