DrakenKasteel

Kiekeboe Kinderopvang locatie ’t DrakenKasteel bevindt zich in de sportkantine van voetbalvereniging FZO. Deze BSO richt zich meer op sport en spel samen met de kinderen. Er wordt bij deze BSO veel gebruik gemaakt van de buitenruimte (voetbalveld) om verschillende spel en sportactiviteiten met de kinderen te doen. Deze locatie biedt ruimte aan 20 kinderen van onder andere Comeniusschool.

De kantine wordt voornamelijk gebruikt om te eten en te drinken en om gezellig een spelletje te spelen. De ruimte wordt gebruikt voor knutselen, tekenen en bouwen, maar het is ook mogelijk dat de kinderen zich hier terug trekken. Het voetbalveld is alleen voor de BSO kinderen.

Samen spelen, ontdekken, grenzen leren kennen, je gewaardeerd voelen, vriendschappen sluiten: dat is het leven van kinderen in de basisschoolleeftijd. Zeker oudere kinderen willen vanuit zichzelf de wereld verkennen en leren van nieuwe ervaringen. Daar sluit de buitenschoolse opvang van Kiekeboe Kinderopvang zoveel mogelijk bij aan.

De buitenschoolse opvang van Kiekeboe Kinderopvang is er voor kinderen van vier tot dertien jaar, na school, op vrije dagen en in vakanties. Het is een plek waar voor ieder kind wat te beleven is. De pedagogisch medewerkers plannen iedere dag verschillende activiteiten: sport en spel, knutselen, toneel, muziek en nog veel meer. Er zijn uitstapjes en workshops, van zwemles tot voetbaltraining. We stimuleren hen op alle ontwikkelingsgebieden, motorisch, emotioneel, creatief en intellectueel.
Maar kinderen kunnen ook lekker relaxen of in een boek kruipen. Want voorop staat dat buitenschoolse opvang voor kinderen vrije tijd moet zijn. Dat wil zeggen dat bijna alles mag en niets moet.

Buitenschoolse Kiekeboe Kinderopvang organiseert voor kinderen van 4 tot 13 jaar na school en in de vakanties talloze leuke activiteiten.

Die diversiteit zie je ook terug in de inrichting van de buitenschoolse opvang. Verschillende activiteiten hebben daar een eigen plekje van de knutseltafel en poppenhoek voor de kleintjes tot een hanghoek voor de groten om lekker te kletsen. Buitenschoolse opvang is tenslotte vrije tijd. Dat wil zeggen dat er veel kan, maar niets hoeft. Wij stimuleren kinderen om nieuwe dingen te ontdekken, maar laten ze vrij in hun keuze.
Bij Buitenschoolse opvang  gaan we iedere dag naar buiten, weer of geen weer. Gewoon lekker spelen in de tuin. Buitenschoolse opvang is een feestje voor de pedagogische medewerkers en de kinderen die in no-time voorbij is!

Bent u naar aanleiding van bovenstaande omschrijving geïnteresseerd geworden of wilt u de locatie eens rustig van binnen komen bekijken en eventueel onze pedagogisch medewerkers ontmoeten dan nodigen wij u van harte uit! Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een rondleiding kunt u contact opnemen met locatievertegenwoordiger van ’t DrakenKasteel  Eveline Bouma op telefoonnummer 06-11289876 (vanaf 14.30 uur).

Graag tot ziens!

Fotoalbum